Lázár magyarázza

Quaestor: az állami szervezetek államkötvényekbe fektettek

Lázár szerint szigorú szabályok vannak az állami pénzek pénzintézeteknél való elhelyezésére, ezeket az állami szervezetek betartották. Ahogy mindig is tették...

2015.03.26 15:24MTI

Államkötvényekbe, és nem rizikós befektetésbe tették a pénzüket egyes állami szervezetek - mondta Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A tárcavezető szerint a Quaestor bedőlése csak megerősítette a miniszterelnök azon - nyilvánosan hozzáférhető adatok mentén, az adófizetők pénzének megőrzése érdekében hozott - döntésének helyességét, hogy az állami forrásokat ki kell vonni a brókercégektől.

Lázár János jelezte: szigorú szabályok vannak az állami pénzek pénzintézeteknél való elhelyezésére, ezeket az állami szervezetek betartották, ugyanakkor tovább kívánják szűkíteni a lehetőségeket. Kiemelte: az érintettek államkötvénybe fektettek, nem rizikós befektetésekbe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.