Akár 18 évet is kaphat

Magányos férfiakat fosztott ki: elbódította őket

Különös visszaesőként, akár 18 év szabadságvesztést is kaphat az a 33 éves nő, aki magányos férfiakat fosztott ki úgy, hogy áldozatait bódító szerrel tette ártalmatlanná.

2015.03.26 09:46Havariapress

A Kecskeméti Járási Ügyészség többrendbeli rablás és más bűncselekmények miatt emelt vádat a tiszakécskei nővel szemben.

A vádirat szerint a 33 éves nő rendszeres jövedelemmel nem rendelkezett, ezért elhatározta, úgy próbál meg pénzhez jutni, hogy idős, illetve magányos, egyedülálló férfiakkal megismerkedik és együtt italozik velük.

A vádlott azt is eltervezte, hogy alkalmi ismerősei figyelmetlenségét kihasználva, alkoholos italukba a nála lévő altató, nyugtató és bódító hatású gyógyszereket belekeveri, majd miután az így elkészített italt a férfi megitta és öntudatlan állapotba került, a nála lévő készpénzt eltulajdonítja.

A nő - elhatározásának megfelelően - 2014 februárjában, röviddel egymást követően két férfival is megismerkedett: egy 78 éves sértettel tiszakécskei otthonában, míg egy másikkal egy tiszakécskei sörözőben italozott együtt.

Mindkét esetben kihasználva azt, hogy áldozata a mosdóba kiment, a gyógyszerekből álló keveréket az italba keverte. A sértettek az ital elfogyasztása után hamarosan öntudatlan állapotba kerültek. Egyiküktől 95 ezer, másikuktól 70 ezer forint készpénzt vitt el a rabló. Az idősebb sértettre olyan hatással volt a gyógyszeres ital, hogy kórházi kezelésre szorult.

A vádlottnak mindezeken felül garázdaság vétsége, zaklatás vétsége és könnyű testi sértés vétsége miatt is felelnie kell, mert 2014 augusztusában a tiszakécskei strandon a büfé előtt szóváltásba keveredett két nővel, akik közül egyiküket szemből ököllel az arcán megütötte, másikukat pedig visszakézből ugyancsak az arcán ütötte meg.

A segítségükre siető férfit a vádlott azzal fenyegette meg, hogy össze fogja szurkálni.

A vádlott a fenti bűncselekményeket feltételes szabadság hatálya alatt követte el.

A különös visszaeső vádlott terhére rótt bűncselekményeket a törvény 2-18 évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni. A nő jelenleg előzetes letartóztatásban van, bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság dönt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.