Kiemelten fontos

A foglalkoztatásra koncentrál majd a 2016-os nagy ifjúságkutatás

A fiatalok véleménye egyebek mellett a 2014-2020 között esedékes uniós források hatékony felhasználása érdekében is kiemelten fontos.

2015.03.24 10:57MTI

Foglalkoztatási kérdések állnak majd a 2016-ban esedékes, négyévente sorra kerülő nagy ifjúságkutatás középpontjában - közölte Novák Katalin család és ifjúságügyért felelős államtitkár kedden, az Ifjúsági Szakmai Egyeztető Fórum (ISZEF) budapesti ülésén.

A kormány képviselője hangsúlyozta, a jövő évi kutatásra készülve a két éve alakult szervezet kedden létrehoz egy a foglalkoztatással foglalkozó munkacsoportot, amelyet Schanda Tamás ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár vezet majd.

Novák Katalin emlékeztetett, az ISZEF azért jött létre, hogy a kormányzati intézkedésekről a fiatalok is elmondhassák véleményüket. Ezt a célt szolgálja egyebek mellett a jelenleg is zajló Rólad szól programsorozat, amelynek részeként 19 magyarországi és 5 határon túli helyszínen lépnek kapcsolatba a fiatalokkal - fűzte hozzá.

Az államtitkár szerint a fiatalok véleménye egyebek mellett a 2014-2020 között esedékes uniós források hatékony felhasználása érdekében is kiemelten fontos.

A fórum ülése az államtitkár felszólalását követően zárt ajtók mögött folytatódott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.