Fővárosi Közgyűlés

Csökkentik a Főpolgármesteri Hivatal létszámát

Nyolcvanfős létszámleépítés kezdődik júniusban a Főpolgármesteri Hivatalban.

2015.03.24 05:30MTI

Az előzetes számítások szerint a létszámleépítés 2016-ban éves szinten megközelítőleg 330 millió forint kiadáscsökkenést eredményezhet.

A hivatali apparátus engedélyezett létszámát a jelenlegi 946-ról 866-ra csökkentik.

A létszámleépítés két ütemben történik meg: június elsejével 39 álláshelyet szüntetnek meg, amelyből 33 a megüresedő álláshelyek leadásával, további hat feladat megszűnése miatt adható le. A létszámcsökkentés második szakaszában - október elsejével - további 41 embernek - köztisztviselőknek, ügykezelőknek, fizikai alkalmazottaknak - mondanak fel.

Az elfogadott javaslatban kitértek arra is, hogy a Főpolgármesteri Hivatal "létszámának összesen 80 fővel történő csökkentésén túlmenően további létszámcsökkentés már nem biztosítható úgy, hogy a hivatali apparátus létszáma és összetétele ne veszélyeztesse a fővárosi önkormányzatnál maradó feladatellátásból eredő elvárásokat".

Az előterjesztést ismertetve Sárádi Kálmánné főjegyző azt mondta, az álláshelyek megszüntetését a takarékosság és a fővárostól elkerülő feladatok indokolják. Kiemelte, igyekeznek elsősorban a hosszú ideje be nem töltött munkaköröket megszüntetni és minél kevesebb alkalmazottat elbocsátani.

Erre válaszolva a jobbikos Tokody Marcell azt kérte, hogy csak az üres álláshelyeket szüntessék meg, míg a többi érintett alkalmazottat foglalkoztassák tovább más munkakörben, például a közgyűlés döntéseinek átláthatóbbá tétele érdekében.

Gy. Németh Erzsébet, a DK képviselője azt kérte, a közgyűlés csak akkor döntsön az álláshelyek megszüntetéséről, ha már ismertté válnak a részletek.

A vita végén Tarlós István főpolgármester azt mondta, az álláshelyek csökkentésére azért is szükség van, mert a Városházán még mindig az előírt normánál majdnem kétszer több, mintegy 900 foglalkoztatott van.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.