Időközben

Már a tapolcai választás rugózik Vona

Rig Lajos győzelme az ország győzelmét jelentené.

2015.03.23 21:06MTI

A Jobbik elnöke szerint ha pártja országgyűlési képviselőjelöltje, Rig Lajos győz a tapolcai időközi választáson, az az egész ország győzelmét jelentené.

Vona Gábor egy hétfői zalahalápi lakossági fórumon azt mondta, hogy a legutóbbi közvélemény-kutatások szerint a Jobbik és a Fidesz képviselőjelöltje fej fej mellett vezet, és őket követi nagyon lemaradva az MSZP jelöltje.

Hozzátette: az MSZP-re adott szavazatok így elvesznek, a választás pedig a kormánypárti jelölt Fenyvesi Zoltán és Rig Lajos között dől majd el.

Rig Lajos győzelme az ország győzelme is lesz, mert olyan ütést kaphat a kormánypárt, amiből nehezen tud majd felállni - mondta.

A pártelnök szerint Magyarországon az emberek többsége fáradt és szomorú, nyugalmat és békét szeretne végre a kisszerű viták, csatározások helyett.

Vona Gábor a közélet két legnagyobb rákfenéjének a korrupciót és az önteltséget nevezte. Kitérve a brókerbotrányra arról beszélt, hogy a Fidesz és az MSZP egymásra mutogat, miközben mindkét párt felelős a kialakult helyzetért.

Azt mondta, hogy a Jobbik a korrupció felszámolására törekszik, ami szerinte eddig azért nem történt meg, mert aki eddig kormányra került, maga is érintett volt.

Bana Tibor, a párt országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, hogy a kormánypártnak már nincs meg a kétharmados többsége de "szeretnénk ráerősíteni a már bevitt ütésre", amire megvan az esély. A politikus hangsúlyozta, hogy hiteles jelölttel, határozott programmal, nyugodt erőként vesznek részt a választási kampányban.

Rig Lajos, a Jobbik tapolcai időközi választáson induló képviselőjelöltje azt mondta, hogy elképzelése szerint új alapokra kell helyezni a térség fejlesztését, a turizmus, az idegenforgalom és az útfejlesztés területén. Hozzátette: bár kormánypárti ellenfele az útfejlesztéssel és a munkahelyteremtéssel kampányol, de ezeken a területeken nem történt előrelépés.

Arról is beszélt, hogy tapolcai kórházban 2,3 milliárd forintos átalakítás zajlik, amelynek célja az energiahatékonyság fejlesztése és kistérségi intézménnyé átalakítása. Bár egyetért a fejlesztéssel, ám azt nem tudja elfogadni, hogy "ami működött, azt egy tollvonással megszüntették".

Veszprém megye 3-as számú országgyűlési egyéni választókerületében azért kell időközi választást tartani, mert a térség tavaly áprilisban megválasztott fideszes országgyűlési képviselője, Lasztovicza Jenő januárban elhunyt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.