Alibi meló

Semjén Zsolt Koreába és Vietnamba látogat

A keleti nyitás politikájának keretébe illeszkedő programok során tárgyalásokat folytatnak a vendéglátó országok kormányzati és parlamenti vezetőivel.

2015.03.23 16:41MTI

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke a Koreai Köztársaságban és Vietnámban tesz hivatalos látogatást - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője hétfőn az MTI-vel.

Havasi Bertalan elmondta: a keleti nyitás politikájának keretébe illeszkedő programok során tárgyalásokat folytatnak a vendéglátó országok kormányzati és parlamenti vezetőivel. Az országaink közötti kapcsolatok erősítése mellett helyi egyházi vezetőkkel tekintik át az Ázsiában élő keresztények helyzetét - jelezte.

Szöulban többek között Chung Ui-hwa, a Nemzetgyűlés elnöke fogadja a magyar delegációt, majd helyi egyházi vezetőkkel folytatnak megbeszélést. Hwang Woo-yea koreai miniszterelnök-helyettes és magyar kollégája a két ország közötti együttműködés erősítéséről tárgyal.

Havasi Bertalan tájékoztatása szerint a hivatalos látogatás következő állomásán, Vietnám fővárosában, Hanoiban Truong Tan Sang államelnök fogadja hivatalában a magyar politikusokat, emellett Nguyen Thi Kim Ngan asszonnyal, a Vietnámi Nemzetgyűlés alelnökével folytatnak tárgyalásokat. Majd Pierre Van Nhon Nguyen bíborossal, Hanoi érsekével való találkozójukon a helyi keresztény egyházi közösségek helyzetéről tanácskoznak. A magyar politikusok Magyarország képviseletében részt vesznek az Interparlamentáris Unió 132. Közgyűlésének Hanoiban rendezett hivatalos eseményein.

Vietnámi látogatásán Semjén Zsolt és kísérete Magyarországon diplomát szerzett vietnámi szakemberekkel is találkozik - mondta el Havasi Bertalan.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.