Elismerés

Kovács Ákos Józsefváros díszpolgára lett

Az előadóművész Kocsis Mátétól vehette át Józsefváros díszpolgári címét csütörtökön.

2015.03.19 19:40MTI

Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere ünnepi beszédében a kerület történelemben játszott szerepét felidézve azt mondta: az 1970-es években sokak által visszafordíthatatlannak vélt pusztulás indult a városrészben, ugyanakkor néhány éve helyi kötődésű emberek úgy döntöttek, ezt nem hagyják. Ma már több statisztika szerint is Józsefváros Budapest legdinamikusabban fejlődő kerülete - hangoztatta a polgármester, utalva az intézmények, közterületek megújulására. Legfontosabb célként a közösségépítést jelölte meg, kiemelve: ehhez példaképeket kell emelni.

Kovács Ákos személyes hangvételű pohárköszöntőjében a Józsefvárosban töltött gyerekkoráról mesélt. A Kossuth-díjas művész köszönetet mondott az elismerésért, amelyet korábban mások mellett Bereményi Géza író-rendező is megkapott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.