Maximált költségek

Az átlagos tankönyvek ára 190 és 2195 forint között van, az SNI-seké drágább

Megjelent a tankönyvek maximális árait tartalmazó miniszteri rendelet.

2015.03.14 11:30MTI

Az emberierőforrás-miniszter rendeletben szabályozta a legmagasabb fogyasztói árat, amellyel tankönyvek a köznevelési tankönyvjegyzékbe kerülhetnek. Balog Zoltán rendelete a Magyar Közlöny pénteki számában jelent meg.

A rendelet meghatározza a köznevelési közismereti, a tartós, a több évfolyam tananyagát egyben tartalmazó, a speciális tantervű iskoláknak, osztályoknak, a sajátos nevelési igényű tanulóknak készült, a nemzetiségi és a szakképzési tankönyvek, valamint a digitális tananyag legmagasabb fogyasztói árát.

A köznevelési közismereti tankönyvek egyes típusainak legmagasabb fogyasztói ára 190 és 2195 forint között változhat.

A sajátos nevelési igényű tanulóknak készült, a nemzetiségi és a szakképzési tankönyvek ára jóval magasabb is lehet, de szintén maximált - olvasható a Magyar Közlönyben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.