Március 1-jétől indulhattak a levelek

Elszámolás - két banknál nincs nagy mozgolódás

A Raiffeisennél és az UniCreditnél egyelőre nem tapasztaltak kiemelkedő forgalmat.

2015.03.05 10:22MTI

A banki elszámolás első napjaiban sem az UniCreditnél, sem a Raiffeisennél nem tapasztaltak jelentős forgalomnövekedést, az UniCredithez az első két munkanapon körülbelül 30 végtörlesztős elszámolási igény érkezett, a Raiffeisennél pedig a telefonos érdeklődők száma nőtt valamelyest - közölték a pénzintézetek.

A pénzügyi intézményeknek március elsejétől kellett megkezdeniük az elszámolást devizahiteles ügyfeleikkel.

A Raiffeisennél az MTI érdeklődésére közölték, hogy egyelőre nem tapasztaltak a fiókhálózatban jelentős forgalomnövekedést, ugyanakkor a call centeren keresztül többen érdeklődtek. A végtörlesztők közül többen is kérték már az elszámolást, erre a márciusi hónap áll rendelkezésre - írta a bank.

Az elszámolás miatti visszatérítés a most, illetve korábban devizalapú hitellel rendelkező ügyfélkörnek 2015. március 1. és április 30. között több körben, ütemezetten történik - emlékeztetett a Raiffeisen.

Az UniCredit az MTI érdeklődésére közölte: országos fiókhálózatukban és telefonos ügyfélszolgálatukon egyelőre nem nőtt érzékelhetően az elszámolással és a forintosítással kapcsolatosan érdeklődők száma.

A bank is kiemeli, hogy a devizaalapú hitelüket rögzített árfolyamon végtörlesztő ügyfelek a törvényi szabályozás alapján 2015 márciusában kérhetik az elszámolást. Az erre szolgáló első két munkanapon alig több mint 30 elszámolási igény érkezett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.