Figyelő

Betesz a felcsúti focinak is az Orbán-Simicska háború?

2011 és 2013 között durván hatszor annyi pénz jutott nekik a társasági adóból, mint Nógrád megye összes labdarúgással foglalkozó sportegyesületének.

2015.03.05 08:01ma.hu

A teljes magyar sportfinanszírozásra nagy hatással lehet Orbán Viktor és Simicska Lajos ellentéte.

Két fűtött pálya, egy új busz, egy traktor, a Pancho aréna biztonsági rendszerének fejlesztése - egyebek mellett ezekre költheti a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány (FUNA) azt a bő 2 milliárd forintot, amit a Magyar Labdarúgó-szövetség döntése nyomán kaphat. A forrás ezúttal is az akadémiát támogató cégek társasági adója - írja a Figyelő.

Bár a FUNA rendkívül sikeresen gyűjti be ezekeket a tao-támogatásokat (már a mostani 2 milliárdot megelőzően 2011 és 2013 között is durván hatszor annyi pénz jutott nekik ilyen forrásból, mint Nógrád megye összes labdarúgással foglalkozó sportegyesületének), a lap szerint támogatók nem hirdetik túl lelkesen a szponzorációt.

A támogatások egy része biztosan Simicska Lajos cégeitől érkezett, a szponzorfalon ugyanis több olyan vállalat is szerepel, amely Simicskához köthető. Ebben azonban a jövőben lehet változás - írja a lap. Szakértők egy része úgy véli: az Orbán-Simicska háború a teljes hazai sportfinanszírozásra érezhető hatást gyakorol majd.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.