Paksi bővítés

Miniszterelnökség: a beruházás átláthatósága megfelel az európai normáknak

2008-ban a szocialista kormány a Déli Áramlat beruházásról szóló szerződést nem vitte be az Országgyűlésbe, a képviselők nem ismerhették meg, nem tárgyalhattak és nem dönthettek róla.

2015.03.04 15:44MTI

Így nyilatkozott Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője. Az MTI azzal kapcsolatban kereste meg a kormányfő sajtófőnökét, hogy több sajtóorgánum felidézte Orbán Viktor egy 2008-as beszédét, amelyben a Fidesz elnöke elítélte az energetikai ügyekkel kapcsolatos "titkolózást".

Havasi Bertalan emlékeztetett arra: szemben a szocialista kormány akkori eljárásával a paksi beruházás esetében két törvény is az Országgyűlés elé került; a 2014-es parlamenti választás előtt az általános kormányközi szerződés, a választások után pedig a fejlesztés pénzügyi hátteréről szóló dokumentum vitájába kapcsolódhatott be minden parlamenti képviselő, szabadon kialakíthatták véleményüket, és meghozhatták döntésüket az ügyben.

A paksi beruházás átláthatósága megfelel a nemzetközi és az európai normáknak - tette hozzá a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.