Országgyűlés

Hende: fontosak a honvédségnek a nemzetközi katonai missziók

A honvédelmi miniszter szerint a nemzetközi katonai missziókban való részvétel fontos szerepet játszik a Magyar Honvédség életében.

2015.03.04 10:43MTI
MTI/Máthé Zoltán

Hende Csaba szerdán az Országgyűlésben több katonai misszióban való részvételről beszámolva úgy értékelt: ezek fontos eszközt is adnak a mindenkori magyar diplomácia kezébe az ország nemzetközi mozgásterének bővítéséhez, megőrzéséhez. Minden háborús konfliktus, legyen a Föld bármely pontján - kockázati tényező Magyarországnak is, elég a határokra érkező menekültekre gondolni - hangoztatta.

A szakminiszter jelezte, a missziók fontos lehetőséget kínálnak a magyar honvédek számára: a kiemelt kereseteken túl a szakmai fejlődés is komoly motivációt jelent az abban való részvételre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.