"Öszpontosítsunk a jövőre"

A "Vasas-család" számíthat Orbánra

"Ahogyan korábban, továbbra is számíthatnak rám a Vasas-családot érintő kérdésekben. Hamarosan tárgyalni fogok Markovits Lászlóval, a Vasas SC elnökével az aktuális ügyekről."

2015.03.03 16:52MTI

Erről írt kedden Orbán Viktor miniszterelnök a Vasas Szurkolói Klub elnökének küldött válaszlevelében, amelyről Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője adott tájékoztatást az MTI-nek.

A levélváltás előzménye, hogy Orbán Viktor a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia honlapjának adott hétvégi interjújában - a fővárosi fejlesztések kapcsán - arról beszélt: a Vasassal most tárgyal az új létesítményeikről, "és az sem tántorít el, hogy minden Vasas elleni meccsünkön ordenáré módon elküldenek valami melegebb éghajlatra".

Kálmán Zoltán, a Vasas Szurkolói Klub elnöke erre válaszul hétfőn azt írta a miniszterelnöknek: "örömmel olvastuk a Puskás Akadémia honlapján február 28-án megjelent évértékelőjében, hogy külön kitért a fővárosi labdarúgás jövőjére, ezen belül pedig pozitívan áll szeretett klubunk tervezett létesítményfejlesztéseihez. Az interjúban szót ejt egy olyan negatív élményéről is, amely a Vasas-drukkerekhez köthető. Sokunkat meglepte, hogy ilyen emlékei vannak, hiszen a klub szurkolói kifejezetten törekszenek arra, hogy szervezett formában senkivel szemben se történhessen ilyen, vagy ehhez hasonló incidens, a meccseink látogatása pedig a Család az első klubszlogen jegyében kulturált családi program legyen a Vasasnál. Ezért is értékeljük, hogy Ön személy szerint is tett és tesz annak érdekében, hogy a Vasas-sportolók megfelelő körülmények között sportolhassanak, a szurkolók pedig kulturált közegben szurkolhassanak a jövőben".

Keddi válaszában Orbán Viktor megköszönte a "bátorító és baráti hangú" levelet, hozzátéve: "összpontosítsuk erőinket a jövőre" - közölte Havasi Bertalan.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.