Helyi Téma

Csődbe mehet az ingyenes fideszes bulvárlap

A Fideszt és az Orbán-kormányt nyíltan támogató, több mint egy évtizedig működő ingyenes újság fénykorában 1,2 milliárdos árbevételt produkált.

2015.03.03 08:17ma.hu

Az ingyenes fideszes bulvárlap februárban meg sem jelent. A tulajdonos arra számíthat, hogy Simicska kihullásával újra felfedezi a lapot a jobboldal.

Felkerült az adóhatósági végrehajtás alatt álló cégek listájára a Helyi Téma kiadója - írja az Index. A Fideszt és az Orbán-kormányt nyíltan támogató, több mint egy évtizedig működő ingyenes újság fénykorában 1,2 milliárdos árbevételt produkált, most viszont nagy adósságokat görget maga előtt, de a tulajdonos, Vitézy Tamás szerint nincs szó a megszűnésről.

A "médiabirodalomhoz" tartozó Théma Nyomda már 2013-ban fizetésképtelenné vált, azóta külső vállalkozásoknál, hitelben nyomtatták a lapot. A munkatársak egy részének bérét sem tudták rendezni, ezért a régi munkatársak is elmentek. Februárra nem is jött össze friss lapszám, a hirdetőknek márciusi megjelenést ígérnek.

Az Index kérdésére azonban Vitézy Tamás annyit üzent, hogy nem szűnik meg a Helyi Téma. A portál információi szerint a tulajdonos arra számít, hogy Simicska Lajos kegyvesztetté válásával erősödhetnek pozíciói a Fideszben, az új jobboldali médiabirodalom tervezői újra felfedezik a lapot. Ennek ugyanakkor ellentmondhat, hogy Vitézy az elmúlt években Habony Árpáddal is összerúgta a port.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.