Már használt e-kütyüket is gyűjthetnek

Folyamatosan bővül a szelektív hulladékgyűjtés az iskolákban

A PontVelem Okos programban az általános iskolás diákok március 1-jétől használt "e-kütyüket", egyebek mellett tableteket, digitális fényképezőgépeket és kamerákat is gyűjthetnek.

2015.03.02 18:57MTI

Tájékoztatásuk szerint a PontVelem Okos program játékos formában, értékes nyereményekkel ösztönzi a gyerekeket a szelektív hulladékgyűjtésre, a pénzügyi tudatosságra és a rászorulók támogatására.

A programban részt vevő diákok eddig használt elemeket, kisakkumulátorokat, illetve használt mobiltelefonokat és italos alu-dobozokat gyűjthettek.

Március 1-jétől már e-kütyüket - PDA, tablet, digitális fényképezőgép, digitális kamera, GPS navigációs készülék - is lehet gyűjteni. A közlemény szerint már csaknem 1000 általános iskola 30 ezer diákja, valamint csaknem 2000 osztálya regisztrált a programba. Tavaly startolt a BankVelem pénzügyi oktató, ismeretterjesztő program.

A diákok a szelektív gyűjtés és a játékos tanulás mellett szórakoztató akciókban, játékokban vehetnek részt, illetve a gyűjtött pontjaikból a SegítsVelem-Adni jó! kezdeményezés keretében támogathatnak kiemelt célokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.