Buda-Cash, MSZP

A jegybanknak kellene kártalanítania a DRB-bankcsoport ügyfeleit?

Az MNB 260 milliárd forintot költött "teljesen felesleges oktatási programokra".

2015.03.01 18:15MTI

Az MSZP felszólította a Magyar Nemzeti Bankot (MNB), hogy kártalanítsa a DRB-bankcsoport - a Buda-Cash-ügy miatt nehéz helyzetbe került - összes ügyfelét.

Burány Sándor, az Országgyűlés költségvetési bizottságának szocialista elnöke ezt vasárnap, a jegybank fővárosi épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján mondta.

Kiemelte, a Buda-Cash-ügyben 100 milliárd forintra becsülik a teljes veszteséget, aminél az MNB sokkal többet, 260 milliárd forintot költött szerinte "teljesen felesleges oktatási programokra". "És akkor még nem is beszéltünk a luxusingatlanok megvásárlásáról" - fűzte hozzá.

Burány Sándor nevetségesnek tartja, hogy a jegybank legfeljebb 60 ezer forint felvételét engedélyezi a DRB-bankcsoport 100 ezer ügyfelének, köztük 40 önkormányzatnak.

A Fidesznek annál inkább kötelessége az emberek kártalanítása, mert ez a "fideszes bankbotrány" pont abban az évben következett be, amelyet a kormányzópárt saját állítása szerint a bankok elszámoltatása jellemez majd - fejtette ki a szocialista politikus, hozzátéve: ehhez képest nem elszámoltatta a bankokat, hanem "százmilliárd forintos veszteséget okozott az ügyfeleknek".

Az ellenzéki képviselő emellett megjegyezte, a DRB-bankcsoport a "Fidesz gyámsága alatt vált bankká", amikor a hatóságoknak "kutya kötelessége" lett volna átvilágítani az érintett pénzintézeteket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.