Határsértők Csongrád megyében

"Megélhetési": a 129 feltartóztatott közül 19 volt koszovói

A határsértők menedékkérelmet nyújtottak be, ügyükben a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal jár el.

2015.03.01 15:45MTI

Százhuszonkilenc határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök Csongrád megye déli részén szombaton - tájékoztatott a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap.

Szenti Szabolcs közölte, hogy az elfogottak közül tizenkilencen vallották magukat koszovóinak, a többiek főként Szíriából, Afganisztánból és Pakisztánból érkeztek.

A határsértők menedékkérelmet nyújtottak be, ügyükben a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal jár el.

A rendőrök intézkedtek négy embercsempésszel szemben is. Szombat reggel Mórahalmon egy magyar és egy szerb férfit fogtak el, akik hét iraki állampolgárnak nyújtottak segítséget a határ illegális átlépéshez. Este két horvát állampolgárt állítottak elő, ők három koszovói határsértőnek segítettek. Az embercsempészek ellen büntetőeljárás indult - közölte a százados.

Az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt országosan 218 embert fogtak el a rendőrök.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.