Esemény

Borisz Nyemcov-gyilkosság - szerveződik a MostMi délután 4-re

Mécsessel és virággal - Tiltakozó részvétnyilvánítás az orosz nagykövetség épülete mellett.

2015.03.01 09:41ma.hu
Fotó: MostMi Facebook-oldal - Tatjana Rogovich

Péntek éjjel Moszkva központjában négy golyót eresztettek az orosz ellenzék vezető politikusába, Borisz Nyemcovba. Meghalt.

A MostMi vasárnap délután tiltakozó részvétnyilvánítást szervez az orosz nagykövetségnél: 4 órakor mécsesekkel és virágokkal emlékeznek meg az épület előtt. „Találkozzunk az Andrássy és a Bajza sarkán, jöjjön, aki teheti! Tiltakozzunk az ellen a világ ellen, ahol újságírókat és politikusokat lőhetnek agyon!" - írták a Facebookon szervezett esemény felhívásában.

Borisz Nyemcov az ukrajnai háború ellen tiltakozó tüntetést szervezett március 1-jére. A tüntetés helyett gyászmenet lesz vasárnap Moszkvában.
Kijevben is megemlékezéseket tartanak.

Mint ismeretes, Borisz Nyemcov arra készült, hogy bizonyítékokat hoz nyilvánosságra az ukrajnai orosz katonai jelenlétről - állítják orosz sajtóforrások. Már gyilkosságának éjjelén az orosz rendőrség kiszállt Borisz Nyemcov lakására, ahol dokumentumokat foglalt le.

Vlagyimir Putyin részvétet nyilvánított, szerinte bérgyilkosság és provokáció történt. Barack Obama "gyors, pártatlan és átlátható" nyomozás lefolytatására szólította fel az orosz kormányt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.