Buda-Cash

Nincs jelentős sor a DRB-bankfiókoknál

Rendben kinyitottak a Buda-Cash-ügyben érintett DRB regionális bankcsoport fiókjai pénteken, az MTI tudósítóinak körképe szerint nincs jelentős sorban állás.

2015.02.27 11:31MTI

A ÉRB Észak-magyarországi Regionális Bank Miskolc belvárosában található fiókjánál kora délelőtt nem volt sor, 3-4 ügyfél volt bent ügyet intézni.

A DRB Dél-Dunántúli Regionális Bank pécsi fiókjai előtt pénteken az előző napokban tapasztaltakhoz képest sokkal kevesebb, mintegy tucatnyi embert várakozik folyamatosan, hogy hozzájusson pénze egy részéhez. Az ügyfelek türelmesek, rendbontás sehol sem tapasztalható.

A BRB Buda Regionális Bank minden fiókja kinyitott pénteken - közölték a BRB bicskei központjában az MTI telefonos érdeklődésére. Az MTI tartózkodó tudósítója Csákváron és Vértesbogláron azt tapasztalta, hogy a helyi bankfiók nyitása előtt már 15-20 ember várakozott. Bicskén is folyamatosan érkeztek az ügyfelek a bankba, de sorállás nem volt délelőtt.

A DDB Dél-Dunántúli Takarék Bank kaposvári fiókjainál péntek délelőtt már nyoma sem volt az előző napi tumultusnak, mindenhol fogadták az ügyfeleket. Az egyik pénzintézet előtt két polgárőr sétált fel-alá, de dolguk nem akadt, még várakozó ügyfelek sem voltak. A bank biztonsági őre készségesen ajtót nyitott az MTI tudósítójának is, bent egyetlen ügyfél volt, egy középkorú nő, aki a kialakult helyzetről kérdezte az alkalmazottat, majd a most megszabott határig, azaz 60 ezer forintig pénzt vett ki a számlájáról.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) kedden közölte, hogy azonnali hatállyal felfüggesztette a Buda-Cash Brókerház működési engedélyét és felügyeleti biztosokat rendelt ki a tudomására jutott visszaélés-gyanús esetek miatt. A felügyeleti biztosok kedden átvették az intézmény irányítását annak igazgatóságától, és gondoskodnak a megfelelő működésről.

A felügyeleti biztosok kezdeményezésére az MNB Pénzügyi Stabilitási Tanácsa szerdára bankszünnapot rendelt el Buda-Cash Brókerházzal összefüggésbe hozható a DRB bankcsoport valamennyi bankjánál: a BRB Buda Regionális Banknál, a DRB Dél-Dunántúli Regionális Banknál, a DDB Dél-Dunántúli Takarék Banknál és az ÉRB Észak-magyarországi Regionális Banknál is.

A bankcsoport fizetőképességi helyzete miatt az MNB 60 ezer forintra csökkentette a kifizethető betétek és más források - köztük a csoportos beszedési megbízások - együttes összegét csütörtöktől. Az ügyfelek kizárólag a pénztárakban, készpénzben vehetik fel a pénzt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.