MSZP

Meghallgatná a bizottság, mit mond Matolcsy a Buda-Cash-ről...

A nemzetgazdasági miniszter és a jegybankelnök meghallgatását kezdeményezi a szocialista bizottsági elnök.

2015.02.27 10:11MTI

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Matolcsy György jegybankelnök Buda-Cash-ügyben történő meghallgatását kezdeményezi Burány Sándor, az Országgyűlés költségvetési bizottságának MSZP-s elnöke.

A szocialista párt pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a miniszternek és a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnökének egyértelmű tájékoztatást kell adnia a történtekről és a tervezett intézkedésekről a testület előtt.

Azt írták, csak a bizonytalanság biztos a Buda-Cash brókerház és a hozzátartozó Dél-Dunántúli Regionális Bank (DRB) körül. Az állítólagos visszaélések híre pánikot okozott a kisbetétesek körében, kiszámíthatatlanná tette az érintett önkormányzatok fizetőképességét - tette hozzá.

Windisch László, a jegybank alelnöke kedden jelentette be, hogy az MNB több évtizedes visszaélés-sorozatot gyanít a Buda-Cash Brókerháznál, ezért azonnali hatállyal felfüggesztette működési engedélyét, és a brókerházzal összefüggésbe hozható DRB bankcsoporthoz tartozó négy banknál is korlátozó intézkedéseket rendelt el. Tájékoztatása szerint a Buda-Cash Brókerháznál mintegy 15-20 ezer, a DRB bankcsoportnál pedig mintegy 100-120 ezer ügyfél lehet érintett, akik kártalanításra számíthatnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.