Buda-Cash

Rogán: itt az új szocialista brókerbotrány

A politikus csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján arra is emlékeztetett, hogy Bajnai Gordon miniszterelnöksége idején Antali Károly, a Buda-Cash felügyelőbizottságának elnöke kormánybiztosként felügyelte a MÁV átalakítását.

2015.02.26 16:34MTI

Szocialista brókerbotránynak tartja a Buda-Cash-ügyet Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője.

A politikus csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, "a Kulcsár-ügy után itt az új szocialista brókerbotrány", majd emlékeztetett, hogy Bajnai Gordon miniszterelnöksége idején Antali Károly, a Buda-Cash felügyelőbizottságának elnöke kormánybiztosként felügyelte a MÁV átalakítását.

Rogán Antal kifejtette továbbá, hogy 2009-ben a parlament olyan törvénymódosítást fogadott el, amely alapján csak ötévente kell helyszíni ellenőrzést tartani a befektetési piac szereplőinél és a takarékszövetkezeteknél.

A mostanit megelőzően - folytatta - legutóbb 2010 májusában, még az új kormány megalakulása előtt végzett átfogó ellenőrzést a Buda-Cashnél az akkori pénzügyi felügyelet, és semmilyen érdemi megállapítást nem tett.

Miért nem fedezték fel 2010 májusában a csalássorozatot? - tette fel a kérdést a frakcióvezető.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.