Károsultak

Buda-Cash: a brókerház ügyfeleinek értékpapírjai és pénze a Beva által biztosított

A kártalanítási eljárást a Beva a Buda-Cash Brókerház Zrt. felszámolásának elrendelése esetén indítja meg.

2015.02.26 14:36MTI

A Buda-Cash Brókerház Zrt. 1997. április 14-től a Befektető-védelmi Alap (Beva) tagja, a vele szerződött befektetők értékpapírszámláján nyilvántartott értékpapírok, illetve az ügyfélszámlán nyilvántartott pénz a Beva biztosítása alá tartozik - közölte a Beva a honlapján.

A tájékoztatás szerint a számlákon meglévő eszközöket a tulajdonosok részére a brókercég ki fogja adni. A Beva általi kártalanítás azokra a pénzeszközökre és értékpapírokra fog kiterjedni, amelyek az ügyfeleket megilletik, de ténylegesen hiányoznak, ezért a társaság részéről ki nem adhatóak.

A kártalanítási eljárást a Beva a Buda-Cash Brókerház Zrt. felszámolásának elrendelése esetén indítja meg.

A kártalanítási eljárásról szóló közlemény a Beva honlapján, és egyéb közzétételi helyeken is meg fog jelenni, és minden konkrét információt tartalmazni fog, amely az igény érvényesítéséhez szükséges.

A Beva felhívja a figyelmet, hogy a kártalanítás általános szabályairól a honlapján - www.bva.hu - már most is tájékozódhatnak az érintettek, illetve a honlapon található elérhetőségeken lehet érdeklődni.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a Buda-Cash Brókerházzal szemben indított átfogó felügyeleti vizsgálata során súlyos visszaélésekre utaló információkra bukkant. Erre tekintettel 2015. február 24-én a cég tevékenységi engedélyét ideiglenes intézkedés keretében azonnali hatállyal felfüggesztette és felügyeleti biztosokat rendelt ki a társasághoz.

A gyanú szerint a brókerház az elmúlt tíz-tizenöt évben valamennyi adatszolgáltatását meghamisította és jelentős ügyfélpénzekkel nem tud elszámolni. A kár elérheti akár a 100 milliárd forintot is. Az ügy kapcsán bűncselekmény elkövetésének gyanúja is felmerült, ezért az MNB büntető feljelentést is tett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.