A galaxis legnagyobb talpnyalói

A nap témája: ma éppen ki a g3ci?

Mára is jutott egy Simicska-balhé: durva párbeszéddé fajult a Célpont-stáb felmondása. A Hírtévé tulajdonosának minden szavát felvették, de vállalja a kijelentéseit.

2015.02.25 20:09ma.hu

Videóüzenetben mondott fel a Hír Tv Célpont című műsorának stábja, akik azt üzenték egy simicskai szánkó mellett állva: elég volt, és "Orbán nem geci". A Hírtévé tulajdonosa csak az Indexnek nyilatkozott arról, hogy fajult bazdmegelésig a Célpont-stáb felmondása. Nem hitte, hogy felveszik szavait, de vállalja a kijelentéseit - idézte a lap Simicskát.

A fenti felmondásra reagálva "Ezek tróger, jellemtelen gecik" - mondta Simicska Lajos az Indexnek adott interjújában a Célpont stábjáról. A Hírtévé tulajdonosa elismerte, hogy kedden éjjel többször is tárgyalt telefonon Kisberk Szabolccsal, a Célpont műsorának szerkesztőségvezetőjével. Simicska szerint a telefonok az elején korrekt, nyugodt hangvételben zajlottak, de a végére elszakadt nála a cérna, és akkor tényleg beszólt a tévésnek, akivel korábban sosem találkozott.

Az Index cikke szerint ekkor hangzott el, az a mondat, ami azóta szállóigévé vált: "bemegyek baszd meg, és megtakarlak."

Simicska a kijelentéseit most is vállalja, és azt üzente a stábnak, nyugodtan nyilvánosságra hozhatják a teljes felvételt, de álmában sem gondolta, hogy a hírtévés felveszi kettejük magánbeszélgetését, és ki is adja. "Ennél trógerebb dolgot nem tapasztaltam életemben" hajtogatja, szerinte ez az egész ugyanannak a „geciségnek” a része, ami hetek óta zajlik körülötte.

A tulajdonos leszögezte, a szerkesztővel lefolytatott tárgyalásán pénzről nem is esett szó, miután a célpontosok nagyon sok pénzt kerestek eddig is, név említése nélkül, de valójában csak és kizárólag az Orbán Viktorhoz való hűség volt a téma.

Mindeközben

Szintén az Index információi szerint nincs vége a tisztogatásnak a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Magyar Nemzetnél: a lap szombatonként megjelenő, Magazin című mellékletének szerkesztőjét, Fehér Bélát azonnali hatállyal elbocsátották, úgy, hogy éppen az erre a hétvégére tervezett szám szerkesztése közben közölték vele: ez már nem az ő dolga. Ennek megfelelően belépőkártyáját bevonták, és ma már be sem kellett mennie. Fehér Béla negyven évet húzott le a Magyar Nemzetnél, eltávolítása mögött az állhat, hogy az új lapvezetés a hétvégi magazint is politikai célokra kívánja felhasználni - értesült az Index.

A laptól kiszivárgó információk szerint a lap átalakítása még nem ért véget, egyes újságírók fizetését csökkentették, olyanok kerülnek helyzetbe, akik eddig másodhegedűsök voltak, és ez kihat a lapkészítésre, a napi munkára is. Például visszakerült a laphoz az előző főszerkesztő, Liszkay Gábor által korábban elbocsátott Ugró Miklós, és Lőcsei Gabriellát is felkérték már.

A "maradéknak" sem tetszik a Simicska Lajos által bejelentett totális médiaháború: többen új állás kilátásba helyezése nélkül is a felmondást fontolgatják.

Mint ismeretes, az egész borulás az után kezdődött, hogy február 6-án váratlanul, minden előzmény nélkül, lelkiismereti okokra hivatkova benyújtották fel-, illetve lemondásukat a Magyar Nemzet, az MNO, a Hír Televízió és a Lánchíd Rádió vezetői.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.