Pályázat

Két és fél milliárd forint óvodák bővítésére

Összesen 2,5 milliárd forint értékben hirdet pályázatot hirdet a települési önkormányzatok, illetve társulásaik által fenntartott óvodák kapacitásbővítésére a nemzetgazdasági miniszter.

2015.02.25 19:22MTI

Férőhelyet többféleképp is lehet bővíteni: a már működő óvodaépület átalakításával (hasznos alapterület nagyság változtatása nélkül) vagy önkormányzati tulajdonban lévő, korábban óvodai célra működtetett óvodaépület újranyitásával.

Szintén lehet önkormányzati tulajdonban lévő, de nem óvodai funkciót betöltő épület átalakítani, működő óvodaépületet bővíteni vagy új óvodát létesíteni.

A pályázati kiírásból kiderült, hogy a támogatási összeg változó, függ az adott településen a helyi iparűzési adóalaptól és saját erőt is biztosítania kell az önkormányzatnak. A támogatás legfeljebb férőhelyenként 2,2 millió forint lehet.

A pályázatokat az önkormányzati információs rendszeren keresztül, a Magyar Államkincstár útján lehet benyújtani, március 23-áig. A tájékoztatás szerint az elnyert támogatások vissza nem térítendők, azokat az önkormányzatok 2016. december 31-éig használhatják fel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.