Fővárosi Közgyűlés

Speciális kávéház lehet a volt Vörösmarty moziból

Megváltozott munkaképességű, ezen belüli is fogyatékos emberek foglalkoztatását biztosító speciális kávéházat, valamint kulturális központot alakíthatnak ki a budapesti volt Vörösmarty mozi épületében.

2015.02.25 17:14MTI

A 616 négyzetméter területű "helyiségcsoportot közfeladat ellátásban való közreműködés céljából" ingyenesen a Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítvány részére használatba adják.

Az alapítvány - alapító okiratában megfogalmazott - célja a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásának bővítése munkahelyteremtő programmal, valamint a társadalomba való visszailleszkedés elősegítése.

Az alapítvány tevékenysége a fogyatékos személyek jogairól és esélyegyenlőségük biztosításáról szóló törvény alapján közfeladatnak tekintendő.

A javaslatot egyhangúlag fogadta el a Fővárosi Közgyűlés.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.