Újabb forduló

Sztrájkbizottságot alakított a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet

A szakszervezet 6,5 százalékos béremelést kért a munkáltatótól.

2015.02.17 14:35MTI

Sztrájkbizottságot alakított a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ), mivel a munkáltató a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. dolgozóinak nem emel bért, amit a SZAKSZ felháborítónak és a szakszervezet számára elfogadhatatlannak tart - közölte az érdekképviselet az MTI-vel kedden. A munkáltató hangsúlyozza, hogy az alágazati bértárgyalásokat követően kíván javaslatot tenni, és a helyi kollektív szerződésben is február 28. a bértárgyalások záró időpontja.

Dobi István, a SZAKSZ elnöke az MTI-nek elmondta: kitűzték a sztrájk időpontját is, március 23-tól március 28-ig, és hamarosan elkezdődnek az egyeztetések az elégséges szolgáltatásról. Ha a kitűzött időpontig nem sikerül megegyezésre jutni, akkor sztrájkkal gyakorolnak nyomást a munkáltatóra. Közlése szerint az ötnapos sztrájk Somogy, Tolna, és Baranya megye területére terjed majd ki, az érdekképviselet a közlekedési társaság több mint 2000 dolgozóját képviseli.

A szervezet közleménye emlékeztet: hétfőn Budapesten, a Volán társaságokat képviselő munkáltatói szövetség (KKVSZ) a bértárgyalás 4. fordulóján figyelmen kívül hagyta a szakszervezetek 6,5 százalékos bérfejlesztési igényét.

Horváth Zoltán megbízott jogi és humánpolitikai igazgató, a munkáltató részéről a tárgyaló delegáció vezetője kedd este, a helyi bértárgyalás második fordulóját követően az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. vezetése az alágazati szinten folyó bértárgyalás lezárása után, az ott meghatározott mértéket figyelembe véve kíván javaslattal élni a 2015. évi bérfejlesztésről.

A munkáltatói delegáció vezetője közleményében azt írta: a helyi munkavállalói érdekképviseleti szerveknek azt javasolják, hogy várják meg az alágazati bértárgyalások lezárását.

Közölte: a társaság az érdekvédelmi képviseletek felhívásával nem ért egyet, hiszen a helyi kollektív szerződésben is február 28. a bértárgyalások lezárásának időpontja, amely a körülményekre tekintettel módosítható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.