Lassan két éve ezt csinálják

A devizahitelek kivezetéséről és a hitelezésről egyeztetett az MNB a nagybankok vezetőivel

A találkozón Matolcsy György jegybankelnök és vezető munkatársai, és számos vezérigazgató vett részt.

2015.02.16 13:50MTI

A növekedési hitelprogram kibővítéséről, a hitelezés támogatásáról, a devizahitelek kivezetésével kapcsolatos tennivalókról, valamint egyéb szabályozói kérdésekről egyeztetett hétfőn a Magyar Nemzeti Bank (MNB) vezetése a legnagyobb magyarországi pénzintézetek vezetőivel - közölte a jegybank hétfőn az MTI-vel.

A találkozón Matolcsy György jegybankelnök és vezető munkatársai, valamint Budaházy Réka, az NHB Növekedési Hitel Bank vezérigazgatója, Garancsi István, a Duna Takarék igazgatósági tagja, Hegedüs Éva, a Gránit Bank alelnök-vezérigazgatója, Wiedner Heinz, a Raiffeisen Bank vezérigazgatója, Patai Mihály, az Unicredit Bank elnök-vezérigazgatója, Hendrik Scheerlinck, a K&H Bank vezérigazgatója, Simák Pál, a CIB Bank elnök-vezérigazgatója, Jelasity Radován, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója, Szabó Levente, a Takarékbank vezérigazgatója, Wolf László, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese és Zolnai György, a Budapest Bank elnök-vezérigazgatója vett részt.

Az MNB 2013 tavasza óta tart egyeztetéseket a magyarországi nagybankok vezetőivel; az első egyeztetés 2013. április 8-án volt, akkor ugyancsak a jegybank növekedési hitelprogramjáról cseréltek eszmét. A résztvevők akkor megállapodtak abban, hogy rendszeresek lesznek az üzleti reggelik az MNB és a nagybankok vezetői részvételével.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.