Felháborodás

Házasság hete: kirekesztő kampánnyal vádolja a TASZ-t az IKSZ

"Számos olyan magyar állampolgár van, aki nem házasodhat a szerelmével, számos, szeretetben és gazdasági közösségben élő párt nem véd a jog, és számos olyan család van, akit a magyar állam hivatalosan nem tekint családnak."

2015.02.13 13:30MTI

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) felháborítónak tartja, hogy a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) "kirekesztő és hazug ellenkampányt" szervez a családot és a házasságot értéknek megjelenítő rendezvény, a házasság hete ellen.

A szervezet pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: számukra a család alapvető érték és hiszik, hogy a családok megerősítése a nemzet felemelkedésének és sikerének kulcsa. Ezért a fiatal kereszténydemokraták támogatják az egyházi és civil szervezetek által szervezett házasság hete rendezvénysorozatot. Megjegyezték: jogvédő szervezetként azt bizonyára a TASZ is tudja, hogy az alaptörvényben az áll: "A családi kapcsolat alapja a házasság, illetve a szülő-gyermek viszony." Azaz a szülő-gyermek kapcsolat okán mind a mozaik családok, mind pedig az élettársi kapcsolatban élők családnak minősülnek az alaptörvény szerint.

A kisebbik kormánypárt ifjúsági szervezete felszólítja a TASZ-t, hogy jogvédő szervezetként ne értelmezze félre a jogszabályokat, és azt ne használja fel politikai motiváción alapuló támadásaihoz.

A Társaság a Szabadságjogokért február első hetében közölte, hogy a diszkriminációmentes házasságért kampányolnak. Az MTI-hez eljuttatott közleményük szerint "nem hagyhatják válasz nélkül a házasság hete kirekesztő, a valóságot legfeljebb csak részben tartalmazó üzenetét".

A közlemény szerint a TASZ neves magyar írók segítségével akar rámutatni mutat arra, hogy számos olyan magyar állampolgár van, aki nem házasodhat a szerelmével, számos, szeretetben és gazdasági közösségben élő párt nem véd a jog, és számos olyan család van, akit a magyar állam hivatalosan nem tekint családnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.