Perre meg az egykori APEH-elnök

Simicska rágalmazás miatt feljelenti Dávid Ibolyát

Nagy nyilvánosság előtt, aljas indokból elkövetett rágalmazás bűncselekménye miatt tesz feljelentést a Pesti Központi Kerületi Bíróságon Dávid Ibolya, az MDF elnöke ellen Simicska Lajos - közölte az üzletember ügyvédje, Futó Barnabás.

2008.01.11 07:55Magyar Nemzet

Az APEH egykori elnöke azért tesz feljelentést, mert Dávid Ibolya a napokban egy sajtótájékoztatón azt állította: a Fidesz „pénzügyi ügyeskedései mögött Simicska Lajos, a párt pénztárnoka” áll.

 Ez több szempontból is valótlan, hiszen megbízóm nem pénztárnoka a Fidesznek, és nem is tagja a pártnak – emelte ki az ügyvéd. Futó Barnabás a Magyar Nemzetnek nyilatkozva hozzáfűzte azt is: ez a politikai motivációból fakadó hamis állítás sérti Simicska Lajos becsületét, ezért jogi úton kíván elégtételt venni.

Futó Barnabás reményét fejezte ki, hogy az MDF elnöke nem bújik a képviselői mentelmi joga mögé. Emlékeztetett arra is, hogy korábban Bencsik Andrást, a Demokrata főszerkesztőjét hasonló ügy miatt letöltendő szabadságvesztésre ítélte első fokon az a bíróság, ahol a mostani büntetőeljárást megindítják.

Dávid Ibolya, a Magyar Demokrata Fórum elnöke a fent említett hétfői sajtótájékoztatóján a Haszon című gazdasági havilap januári számában napvilágot látott listára hivatkozva mondta azt, hogy az ország tíz legbefolyásosabb embere között szerepel Puch László, a szocialista párt pénztárnoka és Simicska Lajos. Az elnök asszony szerint Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, a Magyar Szocialista Párt elnöke és Orbán Viktor, a Fidesz első embere nem beszélhetne addig korrupcióellenes küzdelemről és tisztasági csomagról, amíg nem vetnek véget az átláthatatlan pártfinanszírozásnak és kampányfinanszírozásnak.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.