Alberto Bottari de Castello

Pápai nuncius misézik az Üllői úton a megszentelt élet napja előtt

Szent II. János Pál pápa 1997-ben nyilvánította a megszentelt élet világnapjává február 2-át, Gyertyaszentelő Boldogasszony napját.

2015.02.01 14:20MTI

A megszentelt élet napját február másodikán, Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén tartja a katolikus egyház. Az ünnep előestéjén, ma 16 órakor Alberto Bottari de Castello pápai nuncius mutat be szentmisét Budapesten, az Üllői úti Örökimádás templomban.

A szentmise előtt 15 órától közös imádságot tartanak a Nyolc Boldogság Közösség vezetésével. A szentmisén a külön erre az alkalomra megalapított szerzetesi kórus énekel.

Szent II. János Pál pápa 1997-ben nyilvánította a megszentelt élet világnapjává február 2-át, Gyertyaszentelő Boldogasszony napját.

Ezen a napon a katolikus egyház azt a mintegy egymillió férfit és nőt ünnepli, akik a világon megszentelt életet élnek. Az ünnep célja hálát adni Istennek a megszentelt élet ajándékaiért, előmozdítani a hívek körében ennek az életformának az ismeretét és szeretetét, valamint lehetőséget adni a megszentelt életet élőknek, hogy tudatosuljon bennük "életük szépsége és azok a csodák, amelyeket az Úr bennük és általuk művel az egyház és a világ javára".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.