Sant'Egidio közösség

A hajléktalanokért mondanak misét Budapesten

"Modesta miséje" 15 órakor kezdődik Budapesten, a Horváth Mihály téri Szent József-templomban.

2015.02.01 13:30MTI

A Sant'Egidio közösség szentmisével emlékezik meg vasárnap azokról, akik az utcán éltek és haltak meg - tájékoztatott a közösség.

"Modesta miséje" 15 órakor kezdődik Budapesten, a Horváth Mihály téri Szent József-templomban.

Modesta Valenti, 71 éves hajléktalan asszony 1983. január 31-én Rómában, a Termini-pályaudvar mellett lett rosszul, a kiérkező mentősök azonban nem vitték el, mert piszkosnak találták. Kevéssel ezután a helyszínen meghalt.

A Sant'Egidio közösség azóta minden évben Európa-szerte megemlékezik róla és sorstársairól.

A Sant'Egidio közösséget 1968-ban alapította egy római diák, Andrea Riccardi és néhány iskolatársa azért, hogy közösen imádkozva és szegénynegyedekbe járva utcagyerekek, hajléktalanok, elhagyott idős vagy fogyatékos emberek gondozásával váltsák tettekre Jézus tanítását.

A mára mintegy hatvanezer tagot számláló katolikus közösség a világ 75 országában működik. A magyar közösség a rendszerváltás idején született meg római diákok kezdeményezésére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.