Államkötvényt vásárolt

Már 107 ezer euróra van biztosítva Áder János élete

Áder Jánosnak nincs saját autója - de minek is kellene?

2015.02.01 12:30MTI

Prémium államkötvényt vásárolt az elmúlt évben Áder János köztársasági elnök egymillió forint értékben - derül ki az államfő legfrissebb vagyonnyilatkozatából, amely a Köztársasági Elnöki Hivatal honlapján olvasható.

A köztársasági elnök továbbra is két ingatlan résztulajdonosa: egy II. kerületi 135 négyzetméteres társasházi lakás felét és egy kisoroszi 75 négyzetméteres családi ház negyedét birtokolja.

Áder Jánosnak nincs saját autója.

Folyószámláján mintegy 1,5 millió forintot tart, 2,4 millió forintot pedig tartós befektetési értékpapír számlán - az összegek szinte megegyeznek a tavaly feltüntetett adatokkal.

Az államfő tavaly óta megvált 880 ezer forintnyi kamatozó kincstárjegyétől.

A köztársasági elnök csaknem 29 ezer eurós és 3300 dolláros megtakarítással is rendelkezik, az ING életbiztosításának értéke pedig tovább nőtt 107 ezer euróra, a tavalyi 95 ezerről.

Áder János a nyilatkozatban továbbra sem részletezi juttatásait, csupán arra tért ki, hogy abban a törvény szerint részesül. A kapott ajándékokról pedig azt írta: azokat a diplomáciai kapcsolattartás keretében kapta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.