Reakció

Fidesz: mára Európa élén járunk a gazdasági növekedésben

A DK évértékelőjére reagáltak: Gyurcsány Ferenc ugyanazt a szélsőséges politikát folytatja, amivel egyszer már tönkretette az országot.

2015.01.31 19:05MTI

A nagyobbik kormánypárt szerint "ha Gyurcsányon múlik, Görögország sorsára jutottunk volna; megduplázta a munkanélküliséget, az államadósságot, a magyar családokat sorozatos megszorításokba és devizahitelekbe taszította".

A kormánypárti képviselőcsoport közleményében azt írta: mára az uniós államok közül hazánk teljesít a legjobban a munkanélküliségi küzdelemben és Európa élén járunk a gazdasági növekedésben. Megszabadultunk az IMF-től és a túlzottdeficit-eljárástól - tették hozzá.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a magyar családok megélhetését családi adórendszerrel, rezsicsökkentéssel és béremelésekkel segítik. Visszaadják a családi adókedvezményt, "amit Gyurcsány Ferencék szüntettek meg", idén is emelkedik a pedagógusok fizetése, béremelés indul a rendvédelmi dolgozóknál, a katonáknál, és megemelik a háziorvosok támogatását. A magyar vállalkozások versenyképessége érdekében felére csökkentették a társasági adót, munkahelyteremtésüket adókedvezményekkel segítik, és idén elindítják az eddigi legnagyobb gazdaságfejlesztési programot - emlékeztetett közleményében a Fidesz-frakció sajtóirodája.

A DK elnöke évértékelőjében egyebek között arról beszélt, hogy 2014-ben a remény és a reménytelenség között bukdácsolt Magyarország. Gyurcsány Ferenc úgy fogalmazott, 2014 tavasza reményt hozott mindazoknak, akik a jelenlegi "rezsimben" az ország felemelkedésének és megerősödésének zálogát látták. Eközben reménytelenséget hozott azoknak, akik úgy gondolták, négy év elég volt ahhoz, hogy közösen megüzenjék a kormánynak, egy másik világot képzelnek el - tette hozzá. Tavaly ősszel pedig sokan azok közül, akiket fojtogatott az önkény levegője, végre újra hihettek abban, hogy változás történik Magyarországon, a hatalmon lévőket pedig megérintette a jövőbeni kudarc lehetősége - fogalmazott.

A volt miniszterelnök beszédében kitért arra is, hogy a súlyos szegénységben élők száma minden korábbinál jobban emelkedett, a fiatalok pedig soha nem látott számban hagyják el az országot. Emellett többek között azért is bírálta Orbán Viktor kormányfőt, hogy "új ellenséget talált" a Magyarországra érkező bevándorlókban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.