Megterhelés

RTL Csoport: vannak tárgyalások a kormánnyal a reklámadóról

Tudomásunk szerint a kormány a reklámadóról szóló törvény módosításán dolgozik.

2015.01.31 11:12MTI
Fotó: archív

Vannak tárgyalások az RTL Csoport és a magyar kormány között a reklámadóról - mondta a társaság egyik vezetője egy szombati német lapinterjúban.

Anke Schäferkordt, az RTL Csoport társ-vezérigazgatója a Frankfurter Allgemeine Zeitung című lapban megjelent interjúban - amely elsősorban a társaság németországi tevékenységéről szól - a reklámadóra vonatkozó kérdésre elmondta, hogy megterheli a magyarországi üzleti eredményt a "magas" reklámadó, "amellyel a kormánypárt nyomást akar gyakorolni" az RTL Klubra.

Hozzátette, hogy az RTL Csoport panaszt nyújtott be az Európai Bizottságnál a reklámadó miatt és "megindított jogi lépéseket". Mindazonáltal "jelenleg vannak tárgyalások a magyar kormány és az RTL Csoport között", és "tudomásunk szerint a kormány a reklámadóról szóló törvény módosításán dolgozik" - mondta Anke Schäferkordt.

Ugyanakkor "világos, hogy az RTL tovább folytatja független hírszolgáltatását" - tette hozzá.

A luxemburgi székhelyű RTL Csoport a német Bertelsmann-konszern része.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.