Döntés

Zarándokokkal lendítené fel turizmusát Pest megye

Elfogadta 2015. évi költségvetését idei első, pénteki ülésén Pest megye közgyűlése, amely döntött a Mária Út Egyesülethez való csatlakozásról is a régió idegenforgalmának növelése érdekében.

2015.01.30 16:33MTI

Ambrus András, a megyei önkormányzat hivatalának sajtófőnöke elmondta, hogy az önkormányzat idei költségvetésének főösszege 709 millió forint, szinte ugyanannyi, mint tavaly volt (egy éve 701 milliós büdzsét fogadott el a testület).

A képviselők megvitatták a Mária Út Egyesület azon kérését, hogy a közgyűlés csatlakozzon az egyesülethez, segítve a Mariazell és Csíksomlyó közötti, 50 Pest megyei települést is érintő zarándokút népszerűsítését. A sajtófőnök tájékoztatása szerint a jelenlévő 40 közgyűlési tagból 38 igennel szavazott az előterjesztésre, s egyetértettek azzal is, hogy e célra idén 100 ezer forintot különítsenek el.

Az egyesülethez való csatlakozás azért fontos, mert a megyei önkormányzat kapcsolatai és tapasztalatai révén elérheti, hogy nőjön a zarándokok száma, s ezzel mind több bevételhez jusson az érintett 50 település - tolmácsolta a képviselők többségi véleményét Ambrus András.

A zarándoklat fellendítése egyfajta turisztikai kitörési pont lehet Pest megyében, hisz a vendégéjszakák remélt gyarapodásából, a zarándokút mentén lévő településeken történő fogyasztásból, vagy például a kegytárgyak eladásából származó bevételre hosszú távon építhetnek az önkormányzatok. A mozgalom támogatása mellett szól az is, hogy a világban és hazánkban évről évre gyarapszik a zarándokok száma, s a vallási okokból útnak indulók új zarándokutakat keresnek. A megyei idegenforgalom ilyen irányú pezsdülése új munkahelyeket is teremthet - tette hozzá a megyeháza sajtófőnöke.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.