Kecskemét a kezdet

Útdíj, mentesség - országos demonstrációt tartanak a szocialisták

Elfogadhatatlan, hogy "amit egyszer már kifizettek az emberek, azért még egyszer fizessenek".

2015.01.30 10:51MTI
MTI Fotó: Ujvári Sándor

Országszerte több helyszínen tart demonstrációkat a Magyar Szocialista Párt a városokat elkerülő útszakaszok díjmentességéért pénteken.

Az országos akció kezdő eseményeként a kecskeméti szocialisták az M5-ös autópályára vivő utak mellett négy helyszínen feliratokkal demonstráltak reggel 8 órától egy órán keresztül, a Kecskemétet elkerülő szakasz ingyenességét követelve.

Király József, az MSZP kecskeméti szervezetének elnöke az MTI-nek azt mondta, elfogadhatatlan, hogy "amit egyszer már kifizettek az emberek, azért még egyszer fizessenek". Hozzátette: Kecskemét alföldi városként komoly légszennyezésnek van kitéve, és a helyzet tovább romlik, ha a forgalom szinte teljesen a városon keresztül megy. Elmondta, hogy az M5-ös elkerülő szakaszának díjmentessége érdekében levelet írtak a város két országgyűlési képviselőjének, de választ nem kaptak.

Ha a figyelemfelkeltő demonstráció nem vezet eredményre, akkor félpályás vagy egészpályás útlezárással is nyomatékosítani fogják követelésüket - tette hozzá Király József.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.