Éhezés

MSZP: óriási szükség van a gyermekétkeztetés kibővítésére

Az ellenzéki párt országgyűlési képviselője csütörtökön közölte: az Orbán-kormány csak tavaly 22,6 milliárd forinttal költött kevesebbet gyermekétkeztetésre a tervezettnél.

2015.01.29 16:24MTI
Fotó: archív

Bangóné Borbély Ildikó közleményében a gyermekétkeztetés kibővítését azzal is indokolta, mert szerinte a korrupt Orbán-kormány "jó úton" jár afelé, hogy az évekkel ezelőtti egyharmadról kétharmadra növelje a szegénységet Magyarországon.

Az MSZP-s politikus emlékeztetett arra, hogy az Orbán-kormány szociális államtitkára, Czibere Károly szerint jelentősen csökkent a szegénység Magyarországon, míg Novák Katalin családügyi államtitkár szerint jelenleg a gyermekek harmada étkezik ingyen, és ezt kétharmadra tervezik növelni.

Bangóné Borbély Ildikó azt írta, a valóságban az Orbán-kormány csak tavaly 22,6 milliárddal költött kevesebbet gyermekétkeztetésre a tervezettnél, és 14 milliárddal kevesebbet, mint 2013-ban.

Közölte, az MSZP a szegénységi kutatásokat készítő szociális szakemberekkel ért egyet, akik pártállástól függetlenül egybehangzóan állítják, hogy Magyarországon a szegénység mértéke és mélysége egyaránt brutálisan nőtt az elmúlt években.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szerdán közölte: a gyermekétkeztetésre fordított összeg 2010 és 2014 között 24 milliárd forinttal nőtt. Jelenleg a gyermekek harmada étkezik ingyen, ezt kétharmadra tervezik növelni.

Czibere Károly, az Emmi szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára múlt héten szerdán azt mondta, a kormány munkájának eredményeként - a Központi Statisztikai Hivatal kimutatása szerint - 2013-ról 2014-re mintegy negyedmillióval csökkent a szegénységnek kitettek száma.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.