Kitüntet

Idén Ángyán József kapja a Jobbik Pongrátz Gergely Érdemkeresztjét

Az egykori államtitkár tudományos tevékenységét és közéleti pályafutását kívánják elismerni.

2015.01.29 15:05MTI
Facebook/Dr. Ángyán József

Ángyán József egyetemi tanár, volt országgyűlési képviselő kapja idén a Jobbik által alapított Pongrátz Gergely Érdemkeresztet.

Novák Előd, a párt alelnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján jelentette be a döntést, kifejtve: az egykori államtitkár tudományos tevékenységét és közéleti pályafutását kívánják elismerni. Ángyán József cselekedetei példamutató egységben szolgálták és szolgálják az élni akaró magyar vidék, a termőföldhöz ragaszkodó magyar emberek érdekeit - mondta, hozzátéve: Ángyán József az érdemkereszt névadójához méltóan folytatja küzdelmét az ellen, hogy a magyar emberek kiszolgáltatottak legyenek saját földjükön.

Az elismerést szombaton, a Jobbik évértékelő rendezvényén adják át.

Novák Előd szerint az érdemkereszt létjogosultságát az is indokolja, hogy "az állami kitüntetések méltóságát sértő módon például a legrangosabb állami kitüntetést kaphatta legutóbb például Imre Kertész is".

A Pongrátz Gergely Érdemkeresztet korábban Bíró András Zsolt, a Kurultaj főszervezője, Szaniszló Ferenc újságíró, Mészáros István, az Új Magyar Gárda mozgalom kapitánya és Csath Magdolna közgazdász kapta meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.