Merkel Budapesten

Merkel a Szegedi Tudományegyetem díszdoktori címét veszi át hétfőn

Az elismerés adományozását az intézmény három kara - a Természettudományi és Informatikai Kar, az Állam- és Jogtudományi Kar és a Bölcsészettudományi Kar - kezdeményezte 2013 februárjában.

2015.01.29 06:56MTI

A Szegedi Tudományegyetem doctor honoris causa címét is átveszi február 2-ai magyarországi látogatásán Angela Merkel, Németország szövetségi kancellárja - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény szóvivője az MTI-t.

Újszászi Ilona közölte, az elismerés adományozását az intézmény három kara - a Természettudományi és Informatikai Kar, az Állam- és Jogtudományi Kar és a Bölcsészettudományi Kar - kezdeményezte 2013 februárjában.

Angela Merkel "az európai integráció megvalósításában végzett felelős és kiemelkedő gyakorló politikusi tevékenységéért, a német-magyar történelmi, művelődési, tudományos és gazdasági kapcsolatok előmozdításáért, a példaértékű környezetvédelmi és családvédelmi politika kialakításáért, a tudomány magas szintű műveléséért és támogatásáért, valamint a nemzetközi színvonalú oktatás - különösen pedig a felsőoktatás - kiemelt támogatásában végzett munkájáért" nyerte el a Szegedi Tudományegyetem doctor honoris causa kitüntető címét.

A díszdoktorrá avatási ünnepségnek az Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetem ad otthont.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.