Fővárosi Közgyűlés

Könnyen hozzáférhetővé válnak a fővárosi ingatlanértékesítések adatai

A Fővárosi Közgyűlés szerdán az LMP kezdeményezésére rendeletmódosításban mondta ki, hogy márciustól Budapest honlapjának főoldalán kell közzétenni az önkormányzati ingatlanértékesítések adatait.

2015.01.28 17:44MTI

Csárdi Antal LMP-s képviselő erről szóló javaslatát 24 kormánypárti és ellenzéki képviselő támogatta, míg Szentgyörgyvölgyi Péter (Fidesz-KDNP), az V. kerület polgármestere tartózkodott. Belváros-Lipótváros Önkormányzata később azt közölte az MTI-vel, hogy Szentgyörgyvölgyi Péter véletlenül nyomott rossz gombot. Azt írták: a belvárosi polgármester az önkormányzatok átláthatósága mellett van és egyetért Csárdi Antal indítványával.

A főváros vagyonáról szóló rendelet módosítása alapján 2015. március 1-jét követően, az értékesítés utáni 14 napon belül a Főpolgármesteri Hivatal honlapjának (budapest.hu) főoldalán fel kell tüntetni az önkormányzati ingatlanszerződések legfontosabb adatait - az ingatlan helye és értéke mellett például a szerződő felek nevét és az értékbecslést is. A honlapon lehetővé kell tenni továbbá, hogy a szerződések az ingatlanok értéke és elhelyezkedése alapján is kereshetők legyenek.

A közgyűlés a változtatások részeként a fővárosi önkormányzat teljes tulajdonában lévő cégek vezetését is arra utasította, hogy a hozzájuk kapcsolódó ingatlanértékesítéseket is a fenti követelményeknek megfelelően hozzák nyilvánosságra saját honlapjaikon.

Csárdi Antal a közgyűlés előtt tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, a fővárosi ingatlanértékesítések adatai eddig legfeljebb nehezen elérhető módon szerepeltek az interneten.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.