Határozatok

Fővárosi Közgyűlés - 206 milliárdot osztottak el

Elfogadta a fővárosi önkormányzatot és a kerületeket osztottan megillető bevételek idei megosztásáról szóló rendeletet a Fővárosi Közgyűlés szerdán.

2015.01.28 11:26MTI
Fotó: archív

A 24 igen, 2 nem szavazat ellenében, 5 tartózkodással elfogadott előterjesztés szerint idén a kerületi önkormányzatokat összesen 101 milliárd 700 millió, míg a fővárost 105 milliárd 800 millió forint illeti meg.

A hatályos törvény szerint a megosztott bevételekből a fővárosi önkormányzat részesedése 51, a kerületeké 49 százalék. A főváros az őt megillető 51 százalékból 4 százalékpontnak megfelelő összeget - 8 milliárd 300 millió forintot - a helyi közösségi közlekedési feladatellátásra köteles fordítani.

Az előterjesztésből az is kiderült, hogy 14 kerület maga kívánja a helyi idegenforgalmi adót kivetni. Ezek az önkormányzatok a főváros által beszedett összegből nem részesülnek. A főváros egészére mindössze 7 millió forint idegenforgalmi adót osztanak meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.