A lift (mindenek) felett

Fővárosi Közgyűlés - MSZP: a tetőtér-beépítés tilalma kárt okoz a társasházaknak

Az MSZP szerint a főváros által javasolt új építési szabályzat hatástanulmányok nélkül lehetetleníti el több ezer társasház jövőképét azzal, hogy megakadályozza a tetőterek beépítését.

2015.01.28 09:19MTI

Erről Horváth Csaba, a szocialisták budapesti képviselője beszélt szerdán, a Fővárosi Közgyűlés ülése előtti sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus nehezményezte, hogy a társasházakban tervezett liftfelújítási elvárások mellett nem lehet hallani új támogatásokról, például a panelfelújítási program folytatásáról.

Horváth Csaba emellett fölöslegesnek nevezte, hogy Tarlós István főpolgármester a Fővárosi Közgyűlést beléptetné a Budapesti Önkormányzatok Szövetségébe (BÖSZ), miután a közgyűlésben ma már az összes kerületi polgármester helyet kapott.

Szólt továbbá arról is, hogy egy "karakán főpolgármester" nem venne igénybe 60 milliárd forintos állami hitelgaranciát a 3-as metró járműveinek felújításához, hanem "megkövetelné azt, ami jár a városnak". A főváros ugyanis naponta 15 milliárd forintot fizet be az államkasszába, amiért joggal lenne elvárható, hogy az állam harminc-negyvenévente segítse a metrószerelvények cseréjét vagy felújítását - fejtette ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.