Járműpark-frissítés

Új rohammentők álltak szolgálatba

Új, korszerű roham/esetkocsit ("C" típusú) állított szolgálatba az Országos Mentőszolgálat Tiszaújvárosban, Móron, Szegeden, Budaörsön, Szigetszentmiklóson, Érden, valamint a főváros Pesterzsébeti és Markó utcai Mentőállomásán.

2015.01.28 09:12Váczy Laura
Fotó: Facebook/Országos Mentőszolgálat

A járművek abból a mintegy 500 milliós állami forrásból kerültek beszerzésre, mely összesen 21 új mentőautó (8 roham/esetkocsi és 13 mentőgépkocsi) vásárlását tette lehetővé a mentők számára - írja Győrfi Pál az Országos Mentőszolgálat közleményében.

A további 13 darab úgynevezett „B” típusú mentőgépkocsi átvétele is folyamatban van, a járművek várhatóan heteken belül szolgálati helyükre kerülnek, kiváltva a jelenleg futó, elhasználódott kocsikat. A gépkocsi csereprogram folytatásaként április végéig újabb 32 „C” típusú mentőautó beszerzése történik meg mintegy 770 millió forint állami forrásból.

(Képünk illusztráció)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.