Súlyos testi sértés

Bíróság elé állítják Fülöpháza polgármesterét

Az ittas polgármester 2013. április 28-án élettársát súlyosan bántalmazta. Az asszony súlyos sérüléseket, darabos orrcsonttörést, többszörös járomcsonttörést és egyéb sérüléseket szenvedett. A polgármester az eset után azt nyilatkozta, az asszony átesett a család vak komondorán, úgy szerezte sérüléseit.

2015.01.27 20:11MTI

Súlyos testi sértés miatt bíróság előtt kell felelnie Balogh Józsefnek, Fülöpháza független polgármesterének, mivel a közvetítői eljárásra benyújtott kérelmét jogerősen elutasította a Kecskeméti Járásbíróság - közölte a baon.hu portál kedden.

Sárközy Szabolcs, a Kecskeméti Törvényszék szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a fülöpházi polgármester első tárgyalási napja május 13-án lesz.

Balogh József a Fidesz egykori országgyűlési képviselője, Fülöpháza polgármestere a vád szerint 2013-ban súlyosan bántalmazta élettársát.

A főügyészség korábbi közleménye szerint az ittas polgármester 2013. április 28-án élettársát súlyosan bántalmazta. Az asszony súlyos sérüléseket, darabos orrcsonttörést, többszörös járomcsonttörést és egyéb sérüléseket szenvedett.

A Központi Nyomozó Főügyészség azt követően kezdett el nyomozni, hogy a kórház jelezte a rendőrségnek, Balogh József élettársa feltehetőleg bántalmazásból származó súlyos sérülésekkel került hozzájuk ellátásra.

A polgármester az eset után azt nyilatkozta, az asszony átesett a család vak komondorán, úgy szerezte sérüléseit. Balogh József később beismerő vallomást tett.

Az eset után a Fidesz kizárta a pártból a polgármester, aki 2010-ben a Fidesz-KDNP jelöltjeként lett a település vezetője.

A történtek ellenére a fülöpháziak 2014-ben újraválasztották Baloghot, aki ezúttal függetlenként indult.

A polgármester 2014. októberben kérelmet nyújtott be, hogy közvetítői eljárásban ítéljék meg cselekményét, elkerülve a büntetőeljárást.

A Kecskeméti Járásbíróság azonban elutasította a kérését, így a polgármesternek a vádlottak padjára kell ülnie. Az ügyészség felfüggesztett szabadságvesztést kért Baloghra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.