Nagykanizsán

Állatkínzás miatt ítéltek el két olasz férfit

Tizenhét kölyökkutya pusztult el miattuk.

2015.01.27 18:41MTI

Állatkínzás vádjával felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a Nagykanizsai Járásbíróság két olasz férfit, akik miatt 17 kölyökkutya pusztult el - tájékoztatta a Zalaegerszegi Törvényszék kedden az MTI-t.

Az Olaszországban kutyatenyésztéssel foglalkozó vádlottak 2012 szeptemberében kölyökkutyákat vásároltak Letenye környéken. Az összesen 54, kilenc hetesnél fiatalabb kutyát egy autóba zsúfolva akarták Olaszországba vinni, de az M70-es úton megállították őket az adó- és vámhivatal ellenőrei.

A két férfi a kutyák eredetéről nem tudott számot adni, az állatokat szűk és koszos rekeszekben, kartondobozokban szállították. A kölykök számára nem adtak elegendő ivóvizet, élelmet, az elmaradt féregtelenítés miatt pedig több kutya is súlyosan fertőzött volt. A körülmények miatt az állatok közül utóbb 17 el is pusztult.

A vádirat szerint a két férfi cselekedete a kutyáknak különös szenvedést, maradandó egészségkárosodást okozott, illetőleg az állatok pusztulásához vezetett. A Nagykanizsai Járásbíróság ezért az elsőrendű vádlottat két év, végrehajtásában négy évre felfüggesztett, míg társát másfél év, de két esztendőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

A vádlottak képviselőjének fellebbezése miatt az ítélet nem jogerős.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.