Börtönbe megy

Több mint húszmilliót sikkasztott a közös képviselő

Jogerősen két és fél év börtönbüntetésre ítélte hétfőn a Zalaegerszegi Törvényszék azt a nagykanizsai asszonyt, aki társasházi közös képviselőként mintegy 20 millió forintot sikkasztott.

2015.01.26 16:05MTI

A vádlott 1990 óta lakott abban a nagykanizsai társasházban, amelynek ügyeit 2010 októberéig közös képviselőként intézte. Az asszony a maga által kialakított munkamódszereket alkalmazta, tevékenységét tulajdonképpen ellenőrzés nélkül folytatta, 2005. és 2009. között nem tett eleget a törvényben előírt beszámolási és könyvvezetési kötelezettségeinek sem.

A dokumentumokból csak részben lehetett nyomon követni, hogy a lakók befizetései hova kerültek, a házi pénztárba befizetett összegek ugyanakkor jelentősen meghaladták a számlákkal, nyugtákkal igazolt kiadásokat. A közös képviselő a gondatlanságával az évek alatt több mint 20 millió forintos kárt okozott a társasháznak.

Az eljárás során az asszony nem ismerte el a bűncselekményt, nem tartotta magát bűnösnek.

A Nagykanizsai Járásbíróság tavaly nyáron első fokon bűnösnek mondta ki a vádlottat folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntettében, s ezért két és fél év börtönbüntetésre ítélte, továbbá az ingatlankezelési tevékenységtől öt, a közügyek gyakorlásától pedig négy évre eltiltotta.

A vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett, de a másodfokon eljáró Zalaegerszegi Törvényszék helybenhagyta az elsőfokon kiszabott ítéletet, így az jogerőssé vált.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.