Fekete péntek

Egy órán belül két gyalogost ütöttek el Szekszárdon

A jármű vezetőjének a kijelölt gyalogos-átkelőhelyet csak fokozott óvatossággal és olyan sebességgel szabad megközelítenie, hogy adott esetben a gyalogos részére elsőbbségadási kötelezettségének maradéktalanul eleget tudjon tenni.

2015.01.26 11:17ma.hu

Szekszárdon 2014. január 24-én 17 óra 20 perckor a városi sportcsarnok parkolójában egy autós elgázolt egy úttestre lépő gyalogost. Az 51 éves szekszárdi férfi a baleset következtében súlyosan megsérült, a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték. A gépkocsit egy 60 éves férfi vezette, a járműben anyagi kár keletkezett. A Szekszárdi Rendőrkapitányság az ügyben szabálysértési eljárást rendelt el.

Szekszárdon 2014. január 24-én 17 óra 45 perckor a város központjában egy személygépkocsi elütött egy gyalogátkelőn áthaladó 73 éves szekszárdi nőt. A asszony a baleset következtében súlyosan megsérült, a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték. A járművet egy 18 éves szekszárdi fiatalember vezette, a Szekszárdi Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el közúti baleset okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A télies út- és látási viszonyok, valamint a korai sötétedés miatt az autósokat, valamint a gyalogosokat egyaránt arra kéri a rendőrség, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek. A gyalogosok a kijelölt gyalogátkelőn is csak akkor lépjenek az úttestre, ha meggyőződtek arról, hogy az úton biztonságosan át tudnak haladni. Az autósok legyenek előzékenyek és figyeljenek a gyalogosokra, hiszen ők a közúti közlekedés legvédtelenebb szereplői. A hatályos KRESZ szerint a jármű vezetőjének a kijelölt gyalogos-átkelőhelyet csak fokozott óvatossággal és olyan sebességgel szabad megközelítenie, hogy adott esetben a gyalogos részére elsőbbségadási kötelezettségének maradéktalanul eleget tudjon tenni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.