Hiteles baloldali politikai alternatívát akarnak

Kilenc önkormányzati képviselő lépett ki az MSZP-ből Óbudán

Kilenc önkormányzati képviselő lépett ki az MSZP képviselőcsoportjából csütörtökön Óbuda-Békásmegyeren, majd megalakították a Magyarországi Szociáldemokrata Párt (MSZDP) III. kerületi alapszervezetét - közölte Pataki Márton, az újonnan alakult párt alapszervezetének elnöke csütörtökön.

2008.01.11 06:50MTI

A csoport célja, hogy hiteles baloldali politikai alternatívát biztosítson Óbuda és Békásmegyer választói számára, összeegyeztetve a törekvést a minél teljesebb szabadságra és egyenlőségre, harmonizálva a gazdaság hatékony működtetését a társadalmi igazságossággal, erősítve a szolidaritást, biztosítva az emberi méltóság megőrzését piaci versenykörnyezetben - áll az újonnan alakult csoport közleményében.

Az elszakadást megelőzően 13 tagú volt az MSZP képviselőcsoportja az ellenzéki többségű önkormányzati testületben. Az átalakulást követően négyen maradtak az MSZP képviselőcsoportjában.

Az újonnan alakult csoport közleményében úgy fogalmaz: a választóktól kapott megbízatás alapján, esküjüknek megfelelően pártatlanul, lelkiismeretük és legjobb tudásuk szerint járnak el a kerületi lakosok képviseletében, érezve az egyéni és személyes felelősségüket a meghozott döntésekben. Folytatják az általuk megalkotott választási program, "Az Összefogó Önkormányzat" megvalósulásáért tett lépéseket - tették hozzá.

A képviselőcsoport vezetőjének Mihalik Zoltánt választották meg. Tagjai között szerepel Szabó Magdolna alpolgármester is.

Előzőleg múlt év december 4-én együttműködési megállapodást írt alá alá Gyurcsány Ferenc, a Magyar Szocialista Párt és Kapolyi László, a Magyarországi Szociáldemokrata Párt elnöke.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az aláírás után az újságíróknak azt mondta: a dokumentum keretmegállapodás, alapvetően politikai, közjogi, társadalmi együttműködésről szól. Az a célja, hogy a két párt a baloldali szavazók széles körét együttesen jobban elérje - fűzte hozzá.

Gyurcsány Ferenc hozzátette: az együttműködést a pártok összes szervezeti szintjén kiépítik; az országgyűlési és önkormányzati intézményeken belül, illetve a választási időszakokban is lesz együttműködés.

Az MSZDP honlapján szereplő együttműködési keretmegállapodásban az olvasható: mindkét párt vállalja, hogy tagsága bővítését nem a másik párt szervezeti köréből oldja meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.