OLAF-vizsgálat

A Budapest Szíve projektet ellenőrizte az uniós szervezet - bizottság nem kommentál

Szabálytalanságokra, illetve csalásokra vonatkozó állítások miatt vizsgálatot folytatott a Budapest Szíve belvárosi felújítási projekt közbeszerzési eljárásaival kapcsolatban az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF).

2015.01.23 15:18MTI

A szervezet az MTI-vel pénteken közölte, hogy ajánlásait megküldte az Európai Bizottság illetékes szervezetének, valamint az ügyészségnek. Az OLAF nem közölt konkrétumokat a vizsgálat eredményéről.

Az Európai Regionális Fejlesztési Alap által támogatott Budapest Szíve programmal összefüggő vizsgálatot 2014 végén zárta le az OLAF. A szervezet pénzügyi ajánlást fogalmazott meg az uniós szabályok betartása fölött őrködő regionális és várospolitikai főigazgatósága számára, amelyhez az alap kezelése tartozik. A pénzügyi ajánlás tartalmáról az OLAF sajtószolgálata többet nem árult el. Ezzel párhuzamosan az OLAF a magyar ügyészséget is megkereste, arra kérve a vádhatóságot, fontolja meg, tesz-e lépéseket az ügyben.

Az OLAF sajtószolgálata azt is tudatta, hogy az ügy részleteiről nem adhat további felvilágosítást a nyomozás és a lehetséges jogi eljárás titkosságának védelme miatt. A hivatal közölte: általános szabály, hogy a jelentéseit nem hozza nyilvánosságra, azokat az illetékes hatóságoknak küldi el intézkedési javaslattal.

Az OLAF sajtószolgálata arra is felhívta a figyelmet, hogy a továbbiakban is figyelemmel kíséri az ügyet, az uniós szabályok értelmében mind a tagállami, mind az uniós hatóságoknak jelenteniük kell, milyen intézkedéseket tettek a csalás elleni hivatal javaslatait követően.

Az ügyben az MTI az Európai Bizottságot is megkereste, Jakub Adamowicz, a testület regionális politikáért felelős szóvivője viszont egyelőre nem akarta kommentálni az OLAF által közölteket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.