Diplomácia

Szijjártó Péter Keleten járt

A külgazdasági és külügyminiszter Kárpátaljának nyújtandó támogatásról írt alá megállapodást Ungváron.

2015.01.23 15:09MTI

A Keleti Partnerség Program keretében Kárpátaljának nyújtandó támogatásról írt alá megállapodást Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Ungváron Volodimir Csubirko megyei tanácsi elnökkel.

A miniszter előzőleg a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) székházában folytatott megbeszélésen a magyar szervezet elnökségével áttekintette a kárpátaljai magyarság helyzetét, különös tekintettel az elmúlt napokban kezdődött újabb katonai mozgósításra, a tervezett ukrajnai területi-közigazgatási reformra és az anyanyelvű oktatás problémáira.

Vaszil Hubal kárpátaljai kormányzóval és Volodimir Csubirko megyei tanácsi (közgyűlési) elnökkel ugyancsak a kárpátaljai magyarság helyzetéről, valamint a határ menti együttműködés és infrastruktúrafejlesztés kérdéseiről tárgyalt Szijjártó Péter.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.